Dobrovolnický den v nemocnici

Třebíč – Květnové slunečné dny a dobrovolnictví v Nemocnici Třebíč již dlouhá léta neodmyslitelně patří k sobě a nebylo tomu jinak ani 10. května 2023. V třebíčské nemocnici byla tentokrát připravena práce pro 10 zaměstnanců z Jaderné elektrárny Dukovany a 14 dobrovolníků z Klubu českých turistů Třebíč. Dobrovolníci zajistili úklid chodníků a oblázkových záhonů podél pavilonu Matka a dítě.  Kompletní rekonstrukce se dočkal senzorický chodník, který se nachází v nemocničním parku. Pánové svařovali plotové dílce, dokončili výměnu zábradlí za budovou E a provedli potřebný sestřih zeleně. Oplocení budovy interních oborů nyní září vrstvou čerstvého nátěru.

Nemocnice zajistila pracovní náplň, potřebné vybavení, občerstvení i dobrou náladu. Středeční nemocniční směna začala energetikům a turistům v osm hodin ráno a skončila ve čtyři odpoledne. O půl jedenácté dobrovolníci posvačili obloženou bagetu, perník s kávou a v jednu hodinu byl v nemocniční jídelně servírován hovězí vývar a smažený vepřový řízek s bramborovým salátem.

„V letošním roce se jedná o jedenáctý ročník, kdy dobrovolníci zvelebili nemocniční areál. Vážíme si pomoci členů Klubu českých turistů i všech zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany. Skupina ČEZ je dlouholetým partnerem nemocnice, který se pravidelně podílí na spolufinancování a modernizaci přístrojového vybavení,“ komentuje bohulibou dobrovolnickou aktivitu ředitelka třebíčské nemocnice Eva Tomášová.