V Moravských Budějovicích stejně jako v Třebíči

Stav veřejných rozpočtů nutí celou společnost šetřit, spořit, otáčet každou korunu, omezovat výdaje, snižovat spotřebu atd. atp. Tato nutnost bezprostředně ovlivňuje i naše zdravotnictví, zejména nemocnice. Jedním z opatření, která jsou důsledkem tohoto stavu, je uzavření kuchyně v léčebně dlouhodobě nemocných v Moravských Budějovicích, která je součástí Nemocnice Třebíč.

Je asi přirozené, že se zaměstnanci LDN v Moravských Budějovicích dívají na toto opatření skepticky, ale čísla jsou neúprosná. Není to však nic tak neobvyklého, protože stejně je zajišťována strava i pro LDN Třebíč, kam se rovněž dováží. A zde vládne spokojenost. Proč by to tedy jinde mělo být jinak, zvláště když řešení situace se věnovala pozornost opravdu důsledná.

Co to znamená?

Od 1. února 2013 bude stravu pacientů i zaměstnanců LDN zajišťovat centrální kuchyně v Třebíči. Hotová jídla budou v tzv. tabletech (Pozor, nezaměňovat za tablety sloužící pro připojení k internetu.) přepravována ve vyhřívaných vozících přímo ke strávníkům. Výroba stravy, přeprava i distribuce odpovídají nejpřísnějším hygienickým normám, a to i těm, kterými nás chrání před možnými nebezpečími legislativa EU.

Strava je připravována moderní výrobní technologií v rámci dietního systému dle zásad správné výživy. V systému individualizovaných dietních postupů sestavovaných tzv. „na míru“ pro jednotlivé pacienty je připravena porce předepsané stravy přímo ve stravovacím provozu pro každého pacienta.

 

Partneři Nemocnice Třebíč

Kraj Vysočina - zřizovatel organizace
Město Třebíč
Skupina ČEZ
Zdravotní klaun
E-ambulance